Supă de stridii
PrinteazaCrude sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de bază al unei game de supe delicioase.
In statul Louisiana, scoicile sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu carnea de pui, într-o reţetă de supă gumbo iute, un adevărat imn închinat pământului şi mării, în regiunea Noua Anglie se prepară o fiertură mai consistentă, în compoziţia căreia intră stridiile, ceapa, ţelina şi smântână.
Secretul supei de stridii este ca atunci când le scoateţi din cochiliile lor să adunaţi sucul scurs din ele într-un castronel. Trebuie să îndepărtaţi cu grijă firele de nisip şi bucăţile de cochilie spartă.
Este important ca stridiile să se adauge în supă numai la sfârşit, atât cât să se încălzească bine, fără a fierbe, ca să nu se întărească.
Din stridii se pot face şi supe reci. De exemplu, unii bucătari pun stridii crude în supa gazpacho iute, iar pe deasupra presară hrean proaspăt ras. In orice caz, fie crude, fie fierte, într-o supă stridiile constituie întotdeauna un ingredient delicios.
Supă de stridii
Pofta buna!