Orez cu friptură de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de orez salbatic cu: carne de porc, dovlecei, ardei gras, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, ulei, cimbru.
- 4 bucăţi carne de porc
- doi dovlecei
- 200 g orez sălbatic
- doi ardei graşi
- două linguri cu pastă de tomate
- o lingură cu pastă de ardei dulce
- un ardei iute
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
Mod de preparare:
Pasta de tomate, pasta de ardei dulce şi ardeiul iute tocat mărunt se pun într-un bol din plastic. Se adaugă sare şi piper după gust, se toarnă un sfert de pahar cu ulei, două pahare cu apă, cimbru şi se amestecă.
Se introduc bucăţile de carne, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se ţin la rece pentru minimum trei ore. Se scot din marinată, se frig pe grătar sau se aşază pe o tavă şi se coc în cuptor până ce carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe. Orezul se fierbe cu puţină sare şi piper, se scurge de apă şi se pune pe un platou.
Dovleceii se spală, se taie felii, se condimentează şi se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiaţi cubuleţe până se înmoaie.
Se scot cu o spumieră, se amestecă cu cimbru şi se servesc alături de orezul şi friptura de porc calde. Oul se mixează împreună cu sarea până când îşi dublează volumul şi se albeşte.
Orez cu friptură de porc
Pofta buna!