Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar
PrinteazaO reteta de salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar din: salata, salata raddicchio, fetica, ardei grasi, anghinare, ceapa rosie, telina, otet de vin alb, mustar cu boabe, miere, ulei de masline, sare si piper.
- 1 salată creaţă
- 1 căpăţână mică de salată raddicchio
- 80 g fetică
- 150 g ardei graşi pitici
- 12 inimi de anghinare din conservă
- 1 ceapă roşie
- 2 fire ţelină verde
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1 lingură muştar cu boabe
- 1 linguriţă miere fluidă
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se rup bucăţi frunzele de salată creaţă şi de raddicchio. Se spală frunzele de fetică şi se tamponează cu prosoape de hârtie.
Se spală ardeii graşi pitici şi se taie jumătăţi. Se lasă să se scurgă bine inimile de anghinare. Se taie şi ele jumătăţi.
Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri. Se pregătesc firele de ţelină verde şi se taie felii subţiri; se amestecă împreună cu restul de ingrediente pentru salată. Se repartizează totul pe farfurii mari.
Se prepară marinata: se amestecă oţetul cu muştar şi miere; se înglobează treptat uleiul bătând cu telul.
Se potriveşte dressingul de sare şi piper şi se stropeşte cu el salata; se serveşte imediat, cu pâine ţărănească.
Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar
Pofta buna!