Salata de cartofi cu spanac
PrinteazaO reteta de salata de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, spanac, sare, piper si ulei de masline.
- 1/2 kg cartofi fierti
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 ardei iute rosu
- 1/2 lingurita mustar
- 250 g spanac proaspat
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe mai intai cartofii, apoi scurge-i de apa si lasa-i la racit. Intre timp, taie ceapa solzisori, striveste usturoiul si rade ghimbirul. Pune toate aceste ingrediente la calit intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei de masline, apoi adauga ardeiul iute, tocat grosier. Lasa pe foc timp de 5 minute, la foc mic.
Taie cartofii in sferturi, adauga legumele calite si frunzele de spanac spalate si uscate. Potriveste salata de sare si piper si asezoneaz-o cu un dressing preparat din mustar si o lingurita de ulei. Serveste salata cu felii proaspete de bagheta.
Salata de cartofi cu spanac
Pofta buna!