Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita
PrinteazaO reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel.
Ingrediente Tocana de linte cu carne de porc si vita:
- 1/2 kg de linte
- Ulei de măsline
- 2 cepe mari
- 3-4 catei de usturoi tăiat în felii subţiri
- 2 căţei de usturoi zdrobiti
- 150 g cuburi bacon
- 3-4 carnati de porc tăiati în felii subţiri
- 200 g carne de porc tocata
- 200 g carne de vită tocata
- sos de rosii
- sare
- piper
- ardei iute
- patrunjel
Mod de preparare Tocana de linte cu carne de porc si vita:
Se pune lintea la fiert. Intr-un alt vas se adauga ulei de masline si apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si sunca.
Dupa ce acestea s-au rumenit se scot din vas si se adauga carnea de porc, carnea de vita si carnatii.
Se lasa la prajit cateva minute, dupa care adugam din nou mixul de ceapa, usturoi si sunca.
Se adauga suc de rosii si se mai lasa la fiert cateva minute.
Adaugam apoi patrunjelul si la sfarsit lintea fiarta.
Tocana de linte
Pofta buna!
Buna rau tocanita
Buna tocanita
Nu-mi palce lintea de nici o culoare