Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde
PrinteazaO reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet.
- 2 cepe verzi
- 1 lingură unt
- 10 felii şuncă
- sare
- piper
- 4 ouă
- 150 ml smântână
- 4 linguri caşcaval ras
- unt şi pesmet pentru formă
Mod de preparare:
Se toacă ceapa verde. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se taie cuburi 2 felii de şuncă şi se adaugă în tigaie; se prăjesc. Se sărează şi se piperează amestecul şi se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână; se adaugă caşcavalul şi se bate în continuare.
Se ung cu unt formele rotunde mici de sufleu; se pudrează cu pesmet. Se aşază în fiecare formă câte 2 felii de şuncă, suprapuse, astfel încât să formeze un coşuleţ din care să nu se scurgă umplutura. Se încinge cuptorul la 170 °C.
Se adaugă amestecul rece de ceapă în compoziţia de ouă şi se repartizează totul în bolurile de şuncă. Se aşază în cuptor şi se coc 20-22 min.; compoziţia de ouă nu trebuie să se întărească complet şi trebuie să devină uşor roz. Dacă există pericolul de a se arde şunca, se acoperă vasele cu folie de aluminiu.
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde
Pofta buna!