Vinete umplute cu morun si ansoa din: carne de morun proaspat, vinete, telina, rosii, seminte de pin, capere, fileuri de ansoa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 800 g de carne de morun proaspat 4 vinete 1 coada de telina 3 rosii 4 linguri de seminte de pin 3 […]
Morun sau nisetru siberian
PrinteazaMorun sau nisetru siberian din: morun sau nisetru, sos de maioneza, aspic, salata a la rus, sos de peste si sare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează.
Se glasează feliile de peşte cu sos de maioneză cu aspic şi după ce au fost lăsate să se răcească, se decorează după plac, glasîndu-le la urmă cu aspic. Se lasă să se răcească din nou.
Pe un platou lung se formează un postament de salată de două degete înălţime, pe care se aranjează feliile de peşte cu marginile petrecute una peste alta.
De jur împrejurul feliilor se modelează cu aspic tocat. Se îmbracă marginile postamentului cu maioneză, garnisind în jur cu crutone de aspic. Se serveşte cu sos de peşte, după gust.
Pofta buna!
Supa cu morun, slanina afumata si raci
Supa cu morun, slanina afumata si raci din: morun proaspăt, dafin, lamaie, raci, slănină subţire afumată, ceapa, telina, faina de orez, lapte, cartofi, ou, smântână, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 morun proaspăt de 600 g 1/2 foaie de dafin 2 felii de lămâie 12 raci 40 g slănină subţire afumată 1 ceapă 1 jumătate de legătură de ţelină 1 […]