Paine de tara cu fulgi de ovaz
PrinteazaO reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt, sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe.
- 225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat
- 0.5 lingurita praf de copt
- 0.5 lingurita sare
- 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura pentru ornat
- 30 g unt taiat cubulete
- 125 ml lapte degresat, plus 0.5 lingurita pentru uns
Garnitura:
- gem de fructe, optional
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220°C si se tapeteaza o tava cu faina. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea intr-un castron mare si se adauga fulgii de ovaz. Se incorporeaza untul cu mana pana se obtine o compozitie faramicioasa.
Se foloseste un cutit cu varful rotund pentru a ingloba laptele, formand un aluat moale si nelipicios. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta usor pana cand se omogenizeaza. Se intinde o foaie rotunda cu diametrul de 14 cm. Se cresteaza cu un cutitas aluatul in sferturi si apoi se pune in tava pregatita pentru copt. Se unge foaia cu putin lapte si se presara restul de fulgi de ovaz.
Se coace 15-20 de minute pana a crescut suficient si s-a rumenit. Se pune painea pe un gratar de sarma si se lasa sa se raceasca putin. Se serveste calda, cu un strat de gem pe deasupra, dupa gust.
Paine de tara cu fulgi de ovaz
Pofta buna!