Tartă cu banane si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra.
- 225 g zahăr tos
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- 5 banane
- 250 g făină
- 125 g unt
- 3 ouă
- 100 g migdale
- un vârf de linguriţă cu sare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Untul moale se amestecă împreună cu sarea, un ou, 125 g zahăr tos şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă făina şi se frământă. Aluatul obţinut se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.
Bananele se pasează, se amestecă cu zahărul tos şi zahărul vanilat rămas. Se adaugă ouăle rămase, migdalele măcinate sau tocate mărunt şi se mixează si unge o formă de tartă cu unt, se întinde aluatul, se toarnă deasupra compoziţia şi se nivelează.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit circa 30 de minute, având grijă să nu se ardă prea tare. Se lasă să se răcească în tavă apoi se scoate şi se porţionează.
Tartă cu banane si migdale
Pofta buna!