Chiftele de porc cu sos hoisin
PrinteazaO reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde.
- 500 g carne tocata de porc
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de amidon
- 1 lingurita amestec chinezesc de 5 condimente
- 225 g castane de apa de la conserva, scurse, jumatate tocate fin
- 500 ml supa de pui
- 3 linguri de sos hoisin
- 1 bucata ghimbir, tocat
- 2 morcovi mari, taiati in fasii subtiri
- 8 bok chay, partea ingrosata indepartata, frunzele tocate
- 300 g germeni de fasole
- 1 legatura de ceapa verde, taiata mai lung (cateva frunze tocata marunt pentru servire)
Mod de preparare:
Se pune carnea într-un bol şi se amestecă bine cu sosul de soia, amidonul, condimentele chinezeşti, castanele tocate şi piper negru. Se formează 12 chiftele. Se toarnă supa într-o cratiţă largă şi adâncă, se adaugă sosul hoisin şi ghimbirul.
Apoi se pun şi chiftelele şi se fierb cinci minute. Se adaugă morcovii, bok choy, germenii de fasole, ceapa verde şi castanele. Se fierbe totul acoperit cinci minute. Se servesc în boluri, cu ceapă verde presărată deasupra.
Chiftele de porc cu sos hoisin
Pofta buna!