Spaghete cu lamaie, ton si broccoli
PrinteazaO reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli, salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline.
- 350 g de spaghete
- 250 g de broccoli, taiat in buchetele
- 2 salote, tocate fin
- 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate
- 2 linguri de capere, scurse
- 200 g ton din conserva, scurs
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele în apă sărată şase minute. Se adaugă broccoli şi se mai fierb încă patru minute, până se înmoaie. Intre timp, se amestecă şalotele, măslinele, caperele, tonul, coaja şi zeama de lămâie într-un bol încăpător pentru servit.
Se scurg pastele şi broccoli, se adaugă în bol. Se stropesc bine cu ulei de măsline şi se asezonează cu piper negru. Se servesc cu ulei de măsline, după gust.
Spaghete cu lamaie, ton si broccoli
Pofta buna!