Iepure cu ceapa si gnocchi
Printeazaiepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere neagra, sare si gnocchi.
Ingrediente:
- 1 iepure curatat
- 100 g bacon
- 1 lingura ulei
- 4 cepe
- 10 boabe de piper
- 6 cuisoare
- 6 foi de dafin
- 4 fire de cimbru
- 4 felii paine toast
- 200 ml bere neagra
- sare
- 600 g gnocchi (galuste) de cartofi prefierte
Mod de preparare:
spală iepurele şi se şterge; se porţionează. Jumătate din cantitatea de bacon se taie felii. Cu un cuţit ascuţit, se fac câteva găuri în bucăţile de cane şi se umplu cu bacon. Se încinge cuptorul la 180 °C.
sărează carnea şi se p-ăjeşte în ulei; se scoate.
In vas se adaugă restul de bacon şi ceapa tocată; se prăjesc 5 min.
adaugă carnea, boabele de piper, cuişoarele, foile de dafin şi cimbrul şi se acoperă cu o ceaşcă de apă. Apoi se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe la cuptor cca 50 min.
După aceea, se scoate capacul şi se lasă să se mai înăbuşe 15 min.
Se taie cuburi pâinea şi se stropeşte cu bere; se lasă să se înmoaie 15 min. Se scoate vasul cu friptură din cuptor şi se aşază carnea pe farfurii. Se pune în sos pâinea înmuiată şi se lasă să fiarbă în clocot pe plită cca 5 min.
reaşază carnea în sos şi se încălzesc împreună înainte de servire.
serveşte friptura cu gnocchi (găluşte de cartofi) fierte; se toarnă deasupra sos din belşug.
Iepure cu ceapa si gnocchi
Pofta buna!