Ficat cu bacon şi sos de ceapă
PrinteazaO reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup.
- 4 felii de bacon sau costita afumata
- 2 linguri de faina, asezonata
- 1 varf de cutit de salvie uscata (optional)
- 6 felii ficat de vita sau de porc (aproximativ 400 g)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 300 ml supa de vita
- 2 linguri ketchup
Mod de preparare:
Se prăjeşte baconul într-o tigaie nonaderentă, până devine crocant, apoi se scoate şi se lasă deoparte. Se amestecă salvia cu făina şi se pudrează feliile de ficat. Se adaugă uleiul în tigaie şi se rumeneşte ficatul câte un minut pe fiecare parte.
Se scot bucăţile de ficat din tigaie. Apoi, în aceeaşi tigaie, se sotează ceapa, până se înmoaie. Se adaugă supa şi ketchupul, se dau în clocot cinci minute.Se pune din nou ficatul în tigaie şi se sotează trei minute, până se pătrunde. Se serveste cu bacon.
Ficat cu bacon şi sos de ceapă
Pofta buna!