Gratin de linte cu ou

Printeaza

O reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei.

Ingrediente:Gratin de linte cu ou

  • 4 cepe
  • 300 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 1,2 linte fiarta
  • 4 linguri verdeata tocata
  • 180 g cascaval ras
  • 8 oua
  • piper
  • sare
  • ulei pentru forma

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa. Se încing într-o tigaie uleiul şi untul şi se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul pisat şi se prăjesc împreună. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă lintea fiartă şi verdeaţa tocată; se piperează.

In compoziţia de linte rece se înglobează 120 g caşcaval. Intr-un castron se bat 4 ouă. Se unge forma de sufleu şi se aşază lintea; se toarnă deasupra amestecul de ouă şi se repartizează restul de caşcaval.

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se coace gratinul 20-25 min. Intre timp, se prăjesc separat, pe plită, 4 ouă ochiuri, care se vor servi deasupra lintei gratinate.

Gratin de linte cu ou

Gratin de linte cu ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.