Frigărui de vitel cu verdeaţă
PrinteazaO reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi.
- 5 linguri vin alb sec
- 5 linguri ulei de masline
- 1 fir rozmarin
- 2 fire cimbru
- 600 g carne de vitel (pulpa)
- 3 cepe mici
- piper
- sare
- galuste de cartofi (gnocchi) – optional
Mod de preparare:
Se amestecă 1 lingură vin cu 3 linguri ulei. Se adaugă verdeaţa tocată. Se taie cuburi carnea şi se aşază în această marinată; se lasă să se marineze la frigider cca 4 ore.
Bucăţile de carne marinată se înfig în ţepuşe de frigărui şi se aşază pe grătar – se frig cca 15 min., întorcându-se frecvent şi ungându-se cu marinată. Intre timp se curăţă ceapa şi se taie felii. Se încinge într-o tigaie restul de ulei şi se prăjeşte ceapa, la foc moale.
Se adaugă restul de vin şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se servesc frigăruile cu ceapă şi găluşte de cartofi (gnocchi) prăjite.
Frigărui de vitel cu verdeaţă
Pofta buna!