Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

Printeaza

O reteta de sote de ciuperci cu sos de usturoi si smantana din: ciuperci, ulei, usturoi, smantana si sare.

Ingrediente:Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

  • 1 kilogram de ciuperci (orice tip)
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 150 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală ciupercile, rupe-le codiţele şi taie-le în felii potrivite. Dacă sunt mici pot fi lăsate întregi. Presară-le cu sare după gust. Încinge puţin ulei într-o tigaie mare de teflon şi pune ciupercile. Poţi pune cât mai multe pentru că volumul scade pe măsură ce se sotează.

Acoperă tigaia cu un capac şi lasă la foc potrivit, amestecând din când în când. Ia tigaia de pe foc când ciupercile sunt rumenite. Pentru a prepara sosul, pisează bine usturoiul cu puţină sare grunjoasă, până se formează o pastă.

Adaugă apoi o linguriţă cu ulei de floarea soarelui şi freacă usturoiul până ce uleiul este încorporat. Adaugă smântâna şi amestecă bine. Aşază ciuperci pe farfurie, iar lângă pune câte o lingură de sos de usturoi.

Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.