Sos de branza
PrinteazaO reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper.
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei iute verde
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cani cascaval ras
- 2 cani lapte
- 4-5 linguri amidon alimentar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi şi ardeiul iute cubuleţe mici. Pui într-o cratiţă laptele şi adaugi treptat amidonul alimentar, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase.
Când începe să se îngroaşe, adaugi, pe rând, caşcavalul ras, usturoiul, ardeiul gras şi cel iute. După ce se topeşte caşcavalul, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Il poţi servi cald, alături de nachos sau de alt fel de chipsuri.
Sos de branza
Pofta buna!