Risotto de vară cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1ceapă, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 3 roşii coapte, tocate grosier
- 350g de camaroli sau alt tip de orez
- 1 linguriţă de rozmarin tocat
- 1,51 de supă de legume fierbinte
- 3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe mici
- 140g de mazăre, proaspătă sau congelată
- o mână bună de busuioc
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi 5 minute ceapa şi usturoiul, până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi pe foc încă 3-4 minute, până când se înmoaie şi acestea, apoi adăugaţi orezul şi rozmarinul.
Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă şi lăsaţi să fiarbă 10 minute sau până când lichidul s-a evaporat, amestecând continuu. Adăugaţi restul de supă şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.
Adăugaţi dovleceii şi mazărea şi lăsaţi la fiert aprox. 5 minute, amestecând până ce orezul s-a înmuiat, dar amestecul are încă o consistenţă de sos mai gros.
In această etapă, compoziţia poate fi congelată până la 1 lună. Asezonaţi cu piper negru, apoi adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până când se înmoaie. Serviţi imediat.
Risotto de vară cu dovlecei
Pofta buna!