Muschi de porc marinat la gratar
PrinteazaO retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic. Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni.
- 1 bucata muschi de porc
- 1 lingurita ghimbir
- 1 catel de usturoi uscat
- 25 ml sos de soia
- 3 ml ulei de susan
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita chilli
- 2 bucati arpagic
Mod de preparare:
Se amesteca ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, uleiul de susan, mustarul si prafulde chilli pana se omogenizeaza, apoi se pune compozitia intr-un recipient.
Indeparteaza orice pielita de pe muschiul de porc. Presara sare si piper pe muschiul de porc, apoi pune-l in recipietul cu marinada. Lasa-l in frigider intre 2 si 24 de ore. Scoate carnea din frigider cu 30 de minute inainte de a o pune pe grill. Incinge gratarul si da-l cu ulei.
Pune muschiul de porc pe gratar si lasa-l la copt cateva minute, inainte de a-l intoarce. Dupa ce l-ai intors, scurge excesul de marinada de deasupra. Intoarce iar muschiul dupa cateva minute. Continua sa coci muschiul, intorcandu-l regulat, pana cand se face. Ia-l de pe gratar si acopera-l cu o folie. Lasa-l sa se odihneasca timp de 5 minute. Presara niste arpagic si taie-l felii.
Muschi de porc marinat la gratar
Pofta buna!