Ciuperci umplute la cuptor
PrinteazaO reteta de ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci champignon, carote, praz, ulei de masline, curcuma, sare, piper, patrunjel verde, bulgur si cascaval.
- 12 ciuperci Champignon de marime mijlocie
- 120 g carote (morcovi tineri)
- 1/2 praz (cu tot cu partea verde)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri curcuma
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel verde
- 5 linguri cu varf bulgur fiert
- 60 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile: se pun deoparte pălăriile, iar picioarele se toacă. Se rad morcovii şi se taie cuburi prazul.
Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se călesc prazul şi morcovii cca 3 min. la foc mijlociu; se adaugă picioarele de ciuperci, se sărează şi se pudrează cu curcuma şi piper.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă bulgurul fiert şi pătrunjelul şi se lasă să se răcească.
Intre timp se unge cu ulei de măsline o tavă sau o formă de sufieu şi se repartizează ciupercile cu adâncitura în sus.
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se coc ciupercile cca 10 min. Se scurge apoi zeama rezultată, se tamponează pălăriile de ciuperci cu prosoape de hârtie şi se umplu cu amestecul de bulgur; se presară caşcaval.
Se reglează temperatura cuptorului la 180 °C şi se mai coc ciupercile 10-12 min.
Ciuperci umplute la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ciuperci-umplute-cuptor html
Imi ploua in gura dupa ciupercile astea