Somon uşor afumat cu portocale

Printeaza

Somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 1 lingura boabe de ienupar
  • 1 lingura boabe de piper negr
  • 2 fileuri de somon usor afumate
  • 2 lingurite ulei de masline

pentru salata:

  • 1 portocaa
  • 2 tulpini de rubarba, taiate in bastonase subtiri
  • 1 mana mare de nasturel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

Pentru salată, se curăţă coaja portocalei cu un cuţit, mai întâi capetele, apoi marginile, de jur împrejur, până rămâne doar pulpa, fără pieliţa albă.

Apoi, deasupra unui bol (ca să nu se piardă sucul) se rupe cu grijă în felii (încearcă să le desprinzi în dreptul membranei). Se adaugă rubarba şi se lasă deoparte 15 minute.

Intre timp, se zdrobesc grosier boabele de piper şi de ienupăr folosind un mojar cu pistil. Se aşază somonul pe o hârtie de copt, se masează cu ulei, apoi se presară condimentele.

Se încălzeşte grillul la treapta medie şi se coace somonul şase-şapte minute, având grijă ca stratul de condimente să nu se ardă.

Pentru a termina salata, se adaugă năsturelul şi uleiul de măsline peste rubarbă şi portocală, se amestecă bine şi se serveşte alături de somon.

 

Somon uşor afumat cu portocale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.