Desert cu rubarba si ghimbir
PrinteazaO reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat.
- 400 g rubarba, taiata cubulete mici
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, decojita si tocata fin
- 75 g de zahar tos
- 100 ml de vin alb
- 100 g mascarpone
- 300 ml de smantana lichida pentru frisca
- 50 g de zahar pudra
- 2 bucati de ghimbir confiat, tocate fin
Mod de preparare:
Se pun rubarba, ghimbirul, zahărul şi vinul într-o cratiţă. Se fierb la foc mic patru-cinci minute, până când se înmoaie rubarba. Se dă deoparte şi se lasă la răcit. Intr-un bol, se bat smântână, mascarponele şi zahărul pudră până capătă o consistenţă fermă.
Se pasează cu o furculiţă patru linguri din cantitatea de rubarbă şi se încorporează în amestecul cremos.
Se împarte restul de rubarbă în patru pahare, păstrând puţin deoparte. Se adaugă crema de mascarpone şi se decorează cu bucăţele de ghimbir confiat şi rubarba rămasă. Se pot da la rece pentru câteva ore înainte de a fi servite.
Desert cu rubarba si ghimbir
Pofta buna!