Supă-cremă de morcovi şi ghimbir
PrinteazaO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt.
- 5 morcovi
- un cartof
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit
- sare
- piper
- apă (în funcţie de consistenţa dorită)
- iaurt sau smântână slabă (opţional)
Mod de preparare:
Se taie ceapa şi se lasă puţin la călit în ulei de măsline. Se adaugă celelalte legume, apă şi se lasă la înăbuşit 10-15 minute. Se toarnă legumele în blender, se condimentează, se amestecă şi se adaugă apă în funcţie de consistenţa dorită.
La final, se toarnă supa în farfurie şi se ornează cu puţin iaurt / smântână slabă sau rondele de ceapă.
Supă-cremă de morcovi şi ghimbir
Pofta buna!