Supă regală de vânat
PrinteazaToată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală.
Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă, fiind deosebit de potrivită pentru anotimpul rece. O variantă mai modestă se poate realiza folosind carcasa rămasă de la o friptură de potârniche sau fazan, împreună cu măruntaiele.
După ce oasele au fost bine curăţate de carne, acestea se pun la fiert la foc domol, în vin şi zeamă de carne. Se pot adăuga şi legume, precum ceapă, morcovi şi napi, poate şi ceva ovăz, precum şi resturi de carne friptă.
O supă bogată se obţine din carne proaspătă de pasăre sălbatică, la care se adaugă nişte carne de căprioară şi de iepure sălbatic. Desigur, nu este nevoie sâ vâ apucaţi de vânătoare pentru a putea savura supa regală.
In toate supermarketurile din Marea Britanie puteţi găsi supe delicioase gata preparate, la conservă, care imită destul de bine supa regală. In acest caz, singura armă de care veţi avea nevoie va fi un desfăcător de conserve.
Supă regală de vânat
Pofta buna!