Cuburi cu cacao si fructe
PrinteazaO reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de gelatina, capsuni, ricotta si cacao.
- 4 foi de gelatina
- 1 foaie de pandispan (22×22 cm)
- 2 linguri gem de capsuni
- 250 ml frisca
- 100 g zahar pudra
- 100 ml smantana
- 12 capsuni
- 1/2 plic praf de gelatina
- 200 ml apa
- 250 g ricotta
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Se prepară gelatina con¬form indicaţiilor de pe ambalaj. Se aşază blatul într-o formă tapetată cu folie transparentă şi se unge cu gem. Se bate frişca împreună cu 40 g zahăr pudră.
Se taie bucăţele jumătate din canti¬tatea de căpşuni. In frişcă se înglobează smântână, căpşunile şi gelatina; se repartizează pe blat şi se dau la frigider. Se înmoaie gelatina în apă şi se lasă cca 10 min. Se dizolvă la bain-marie şi se lasă să se răcească.
Se bate spumă ricotta cu restul de zahăr şi cacao; se adaugă gelatina şi se bate mai departe. Se repartizează în formă şi se nivelează, folosind furculiţa; se lasă să se întărească la frigider cca 5 ore.
Cuburi cu cacao si fructe
Pofta buna!