Tarta cu dovlcei
PrinteazaO reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur, patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou, smantana, parmezan, ulei, sare si piper.
- 500 g dovlecei mici
- 150 g faina
- 70 g unt
- 40 g grau bulur zdrobit
- 1 legatura patrunjel
- 1 ardei iute
- 50 g migdale prajite
- 50 g miez de paine
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 ou
- 100 ml smantana
- 50 g parmenzan
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi grâul cu pătrunjelul, untul, făina, sare şi 2 linguri apă. Ungeţi o tavă rotundă cu diametrul de 23cm cu ulei. Tapetaţi tava (acoperiţi şi marginile) cu pasta obţinută. Coaceti foaia de tartă 25 minute, la foc potrivit. Lăsati apoi tava la răcit.
Amestecaţi miezul de pâine înmuiat şi stors cu migdalele prăjite şi măcinate, usturoiul pisat, ardeiul iute tăiat mărunt, boiaua, sare şi piper şi 3 linguri ulei. Turnaţi amestecul obţinut peste foaia de tartă răcită. Tăiaţi dovleceii pe lungime în felii foarte subţiri. Dacă au flori, păstraţi-le, nu le eliminaţi. Rulaţi fiecare felie de dovlecel cât mai strâns.
Puneţi floarea la un capăt al ruloului şi fixaţi ruloul cu celălalt capăt în amestecul de pe foaia de tartă. Puneţi rulourile unul lângă altul. Bateţi oul cu smântână şi cu parmezanul şi turnaţi amestecul peste rulourile de dovlecei. Puneţi tava din nou la cuptor, pentru 15 – 20 de minute. Preparatul se serveşte cald.
Tarta cu dovlcei
Pofta buna!