Rulouri de şalău în foitaj
PrinteazaO reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper.
- 600 g file de salau
- 500 g aluat de foitaj
- 150 g jambon crud-uscat
- 1 lamaie
- 50 g mac
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi fileul de şalău, curăţat de pieliţe şi de eventualele oscioare rămase de la filetat scurgeti-l bine de apă, stropiţi-l cu zeamă de lămâie şi presăraţi-l cu sare şi piper. întindeti aluatul într-o foaie de 3mm şi tă- iaţi-lîn pătrate de circa 10/10cm. Tăiaţi jambonul în felii cât mai subţiri şi puneţi pe fiecare pătrat de aluat câte 2 felii, apoi puneţi pe acestea pătrunjelul tocat mai mare.
Puneţi deasupra câte o bucată de peşte, după care rulaţi aluatul. Ungeţi rulourile cu oul bătut şi presăraţi peste acestea macul. Puneţi rulourile astfel pregătite într-o tavă stropită cu apă. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulourile la foc potrivit circa 45 de minute, sau până când se rumenesc frumos pe deasupra.
Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi tăiaţi fiecare rulou în două şi serviţi-le calde cu o garnitură de cartofi natur stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel tocat.
Rulouri de şalău în foitaj
Pofta buna!