Cheesecake vanilat

Printeaza

O reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte, praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi de gelatina.

Ingrediente:Cheesecake vanilat

pentru foi:

  • 1 ou
  • 125 g făină
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu lapte
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • sare

pentru crema:

  • 300 g brânză de vaci
  • 300 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 110 g zahăr
  • 4 foi gelatină

 

Mod de preparare:

Cerne făina împreună cu praful de copt şi puţină sare. Fă în mijloc o adânci­tură şi toarnă oui bătut cu laptele, zahărul şi uleiul. Frământă toate aceste ingrediente. întinde din aluat două foi şi coace-le pe fundul tăvii unse cu unt sau ulei, aproximativ 6-7 minute.

Separat, bate smântână până când se întăreşte. Adaugă brânza şi 50 g de zahăr. Freacă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi răstoarnă-le peste crema de brânză. Adaugă gelatina înmuiată în apă şi stoarsă.

Pune o foaie într-o formă, toarnă amestecul de brânză şi acoperă cu cealaltă foaie. Presară zahăr pudră şi lasă la rece două ore.

Cheesecake vanilat

Cheesecake vanilat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.