Bezele cu spumă de căpşune
PrinteazaO reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie.
- 5 albuşuri
- 5 linguri cu zahăr pudră
- 1 linguriţă cu oţet
- 1 linguriţă cu amidon
pentru spuma:
- 200 g căpşune
- 2 albuşuri
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru spuma de căpşune, bate albuşurile cu zahărul Adaugă fructele spălate şi tăiate în cubuleţe. Mixează până se zdrobesc. La final, stropeşte cu zeamă de lămâie. Lasă spuma la rece până când sunt gata bezelele. Separat, bate albuşurile cu zahărul pudră.
După ce s-au întărit, adaugă amidonul stins în oţet şi mixează 1-2 minute. Compoziţia astfel obţinută, pune-o într-un şpriţ. Fă grămăjoare într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Coace-le la cuptor, la foc moderat, până se usucă. După ce s-au răcorit, pune pe fiecare bezea puţină spumă de căpşune.
Bezele cu spumă de căpşune
Pofta buna!