Retete simple: Crap la cuptor
PrinteazaO reteta simpla de crap la cuptor din: crap, ulei, unt, pesmet, vin, patrunjel si sare.
Ingrediente:
- 1 crap cam de 1 kg
- 100 g unt
- 50 ml ulei
- 1 lingură pesmet
- 1 lămâie
- un pahar de vin
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi bine crapul, îl speli, îl ştergi cu un şervet şi-l presari cu sare. Ungi o tavă cu unt, pui hârtie de copt, aşezi peştele uns cu unt, presari pesmetul şi dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când stropeşti peştele cu sosul format.
Când este aproape gata îl scoţi, torni vinul amestecat cu puţină apă şi mai dai la cuptor pentru 10 minute. Din ulei, zeamă de lămâie, un praf de sare şi verdeaţa tocată faci un sos pe care-l torni peste peşte imediat după ce l-ai scos din cuptor.
Pofta buna!