Musaca de varză

Printeaza

O reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin, piper si vin rose.

Ingrediente:Musaca de varză

  • o varza mare
  • 300 g carne tocata de vita
  • 100 g cascaval
  • 2 cepe rosii pasate cu blenderul
  • busuioc verde tocat marunt
  • 2-3 linguri pasta de masline
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri pasta de ardei capia

pentru ornat:

  • 150 g piure de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • sare de mare
  • 1-2 foi dafin
  • piper negru macinat
  • un pahar vin rose

 

Mod de preparare:

Se spală varza, se îndepărtează foile nedorite şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în uleiul încins. Se lasă cât să se înmoaie şi să scadă uşor, apoi se dă deoparte să se răcorească. Se pun foile de dafin şi se acoperă cu un capac.

Separat, se ia carnea tocată şi se căleşte împreună cu ceapa. Se adaugă vin rose şi după ce a fiert, se adaugă condimentele după gust. Vânata se spală si se taie felii, care se călesc 5 minute în ulei, apoi se lasă să se scurgă de toxine într-o sită.

Se pun în tavă un strat de varză, unul de carne si tot aşa. Pe deasupra se întind feliile de vânătă, un strat de piure de roşii, caşcavalul tăiat felii, se presară cimbru şi busuioc si se bagă în cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte ornată cu busuioc.

Musaca de varză

Musaca de varză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.