Frigarui de pui cu sos iute
PrinteazaO reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei de masline, vin alb si zahar.
- 800 g carne de pui
- sare
- piper
- o ceapă mare roşie
- cimbru verde
Pentru sos:
- 200 ml piure de ardei
- 2-3 linguri sos de chilii
- 50 ml suc de roşii
- ulei de măsline pentru uns
- 30 ml vin alb demisec
- beţe de frigărui
- o lingură zahăr
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui cubuleţe, care se pun într-un bol, se stropesc cu ulei de măsline şi se adaugă sare, piper măcinat, cimbru verde şi rondele de ceapă. Se presară şi o linguriţă de zahăr tos şi se toarnă vinul alb.
Separat, se pun într-un ibric ingredientele pentru sos si se fierb. La final, se adaugă sare. Se înfig bucăţelele de carne pe beţe, se pun pe grătarul încins si se rotesc pe toate părţile, ca să se rumenească uniform. Se servesc cu sosul iute de ardei.
Frigarui de pui cu sos iute
Pofta buna!