Ineluse cu miere
PrinteazaO reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei.
- 2 ouă
- 275 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 30 g unt topit
- 2 linguri miere
- coaja de la 2 lămâi
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
- 500 g făină
- 50 g drojdie proaspătă
Pentru sirop:
- 3 linguri miere
- 4 linguri apă fierbinte
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pentru început, se pregăteşte maiaua. Se încălzeşte laptele, se desface drojdia cu puţină miere si se omogenizează cu laptele călduţ. Se obţine o compoziţie densă si se lasă câteva minute să dospească.
Separat, se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc si se pun ouăle, sarea, vanilia, restul de lapte, grăsimea uşor călduţă, coaja de lămâie rasă si maiaua. Se încorporează si se frământă până se obţine un aluat potrivit, nici tare, dar nici moale şi uşor de modelat. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească.
Se întinde, se formează ineluşele, se mai lasă să crească cinci minute si se prăjesc în uleiul încis. Se scot cu spumiera pe un şervet absorbant, ca să se scurgă de ulei. Ingredientele pentru sirop se amestecă, apoi se ung ineluşele.
Ineluse cu miere
Pofta buna!