Ineluse cu miere

Printeaza

O reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei.

Ingrediente:Ineluse cu miere

  • 2 ouă
  • 275 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 30 g unt topit
  • 2 linguri miere
  • coaja de la 2 lămâi
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 500 g făină
  • 50 g drojdie proaspătă

Pentru sirop:

  • 3 linguri miere
  • 4 linguri apă fierbinte
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pregăteşte maiaua. Se încălzeşte laptele, se desface drojdia cu puţină miere si se omogenizează cu lapte­le călduţ. Se obţine o compoziţie densă si se lasă câteva minute să dospească.

Separat, se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc si se pun ouăle, sa­rea, vanilia, restul de lapte, grăsimea uşor călduţă, coaja de lămâie rasă si maiaua. Se încorporează si se frământă până se obţine un aluat potrivit, nici tare, dar nici moale şi uşor de modelat. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească.

Se întinde, se formează ineluşele, se mai lasă să crească cinci minute si se prăjesc în uleiul încis. Se scot cu spumiera pe un şervet absorbant, ca să se scurgă de ulei. Ingredientele pentru sirop se amestecă, apoi se ung ineluşele.

Ineluse cu miere

Ineluse cu miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.