Prăjeală de cartofi
PrinteazaO reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper.
- 6 cartofi
- 100 g branza de vaci sau urda sarata
- 150 g telemea
- 1 legatura cimbru verde
- 2 oua
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţati cartofii, tăiaţi-i în rondele subţiri sau radeţi-i pe răzătoarea mare. Puneţi-i într-o tavă cu ulei, la cuptor, la foc potrivit până când se rumenesc. Scoateţi tava din cuptor. Amestecaţi brânza sau urda cu telemeaua rasă, ouăle bătute, cimbrul tocat mărunt, sare şi piper, după plac.
Turnaţi amestecul peste stratul de cartofi prăjiţi. Puneţi din nou vasul la cuptor, la foc potrivit. Ţineţi preparatul la cuptor până când se rumeneşte uniform deasupra.
Prăjeală de cartofi
Pofta buna!