Briosa cu crema de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura.
- un ou
- 150 g zahăr
- 100 ml cremă de cafea
- 80 grame pudră de migdale
- 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată
- un cubuleţ de unt
- 500 g făină
- o linguriţă de drojdie de bere pudră
- zahăr pudră pentru decorare
- sucul de la o lămâie
- zmeura(pentru decor)
Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu zahărul. Adăugaţi crema de cafea, pudra de migdale şi prăjitura uscată fărâmiţată, apoi untul topit şi sucul de lămâie. Amestecaţi totul foarte bine. încorporaţi făina şi drojdia de bere.
Puneţi compoziţia în tavă cu formă de brioşe şi lăsaţi timp de 15 minute în cuptorul în prealabil încălzit. Pudraţi cu zahăr. Brioşele pot fi stropite şi cu puţină esenţă de rom.
Briosa cu crema de cafea
Pofta buna!