Tarte cu caise
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise.
- 250 g unt
- 300 g zahăr tos
- două ouă
- 650 g făină
- un sfert de linguriţă cu sare
- două pliculeţe zahăr vanilat
- o linguriţă cu esenţă de migdale
- o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- un borcănel gem de caise
- un borcan compot de caise
Mod de preparare:
Untul se pune într-un bol împreună cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă esenţa de migdale, bicarbonatul de sodiu şi se mai mixează două minute. Se toarnă peste făina cernută şi se frământată până rezultă un aluat omogen, nelipicios, eventual mai adăugându-se făină dacă este nevoie.
Se presară naşa cu făină, se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă şi se decupează rondele cu un pahar, jumătate din ele decupându-se încă o dată cu un pahar mai mic. Rondelele pline se aşază în forme de tarte unse cu unt, se ung cu apă şi se aşază deasupra rondelele decupate.
Se pune în locul gol gem de caise, se introduc formele în cuptorul încins şi se coc 12-15 minute la foc potrivit.
Tarte cu caise
Pofta buna!