Fettucine cu broccoli
PrinteazaO reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si broccoli.
- 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati)
- 2 cani de apa
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 linguri unt
- 1 lingura faina
- 750 ml lapte
- 1 lingura smantana
- 200 g parmezan ras
- 850 g branza de vaci
- piper
- 200 g broccoli congelat
Mod de preparare:
Se aşază pastele cu 2 căni de ajă într-un vas potrivit pentru nicrounde. Se dau la cuptorul cu microunde la intensitate mare timp de 10-15 min., amestecând la intervale de 5 min., până fierb pastele. Se scurge excesul de apă şi se toarnă peste tăiţei ulei de măsline; se amestecă, pentru a nu se lipi unii de alţii şi se pun deoparte.
Intr-un alt vas potrivit pentru microunde se topeşte untul (cca 30 de secunde la microunde). Se adaugă făina bătând cu telul şi se înglobează apoi pe rând laptele, smântână, parmezanul şi brânza de vaci – bătând încontinuu cu telul. Se piperează şi se dă la cuptorul reglat la intensitate mare timp de cca 3 min., până ce clocoteşte. Se dă deoparte.
In a treia farfurie pentru microunde se aşază broccoli şi 1/2 cană de apă; se dă la cuptorul reglat la intensitate mare timp de 3-5 min., până ce se încălzesc bucheţelele de broccoli. Se amestecă pastele cu sosul şi broccoli.
Fettucine cu broccoli
Pofta buna!