Salata de conopida cu ciuperci
PrinteazaSalata de conopida cu ciuperci
- 1 conopidă mică
- 3 flori de broccoli
- 50 g boabe mazăre verde tânără
- 1 cutie ciuperci
- 6 căţei de usturoi
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 legătură verdeaţă
- sare, ulei.
Preparare:
Conopida şi broccoli se desfac în bucheţele mici şi se pune la fiert împreună cu boabele de mazăre, 15 minute,în apa care clocoteşte.
Se scot şi se lasă să se răcească. Ciupercile se scurg bine de zeamă şi se toacă mărunt. Din usturoi, sare, ulei şi 50 ml apă se face un mujdei omogenizat.
Se toarnă peste legumele fierte, ciuperci şi se amestecă uşor. Deasupra salatei se presară verdeaţă.
Pofta buna!
Mereu cand am ocazia fac salata de conopida. Reteta mea e simpla: fierb conopida (rupta buchetele), apoi o amestec cu maioneza, usturoi, sare si piper. Si gata. E delicioasa.