Traistute cu gem
PrinteazaO reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina.
- 100 g branza de vaci
- 100 g faina
- 100 g unt
- 150 g gem de capsuni
- 1 ou
crusta de aluat:
- 50 g unt
- 50 g zahar
- 50 g faina
Mod de preparare:
Se prepară aluatul pentru trăistuţe: se amestecă brânza de vaci cu unt şi făină; se frământă. în cazul în care este prea tare, se mai adaugă câteva linguri de lapte. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cu rotiţa pătrăţele de 6×6 cm.
In mijlocul fiecărui pătrat se aşază câte o lingurăde gem şi se pliază colţurile spre mijlocul pătratului; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bate oul. Se prepară aluatul pentru crustă: se amestecă untul cu zahăr şi făină, frământând cu vârfurile degetelor. Se ung trăistuţele cu ou şi se presară firimituri de aluat; se coc la cuptor cca 15 minute.
Traistute cu gem
Pofta buna!