Supa crema de morcovi si fasole boabe
PrinteazaO reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives.
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 2 cepe, tocate
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de ghimbir pudra
- 1 lingura pudra de curry
- 1,25 kg de morcovi, dintre care 1 kg tocati grosier, iar restul rasi pe o razatoare cu ochiuri mari
- 3 conserve de 400 g de fasole boabe, scursa si clatita
- 1,2 l supa de legume
- 400 ml de lapte integral
- cateva fire taiate de chives, daca doresti, pentru servit, plus 2 franzele cu coaja groasa
Mod de preparare:
Se pun uleiul şi ceapa pe foc într-o oală şi se lasă la prăjit 10 minute. Se adaugă condimentele şi se mai lasă couă minute, apoi se adaugă morcovii feliaţi, împreună cu jumătate din cantitatea de fasole şi cu supa de legume. Se aduc la punctul de fierbere, se acoperă şi se lasă pe foc 15-20 de minute până când morcovii devin moi.
Se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână. Se adaugă restul de fasole şi morcovii raşi, se toarnă 500ml de apă fierbinte şi se aduce din nou la punctul de fierbere. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic 10 minute.
Se adaugă laptele, se asezonează şi se păstrează pe foc foarte mic până în momentul servirii. Dacă doreşti, presară chives înainte de a o servi cu pâine crocantă.
Supa crema de morcovi si fasole boabe
Pofta buna!