Pateuri cu fructe
PrinteazaO reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra.
- 450 g aluat de foi
- faina pentru planseta
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 150 g mure congelate
- 2 lingurite dulceata de zmeura
- 4 linguri zahar brun
- 20 g biscuiti mici si rotunzi
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se presară făină pe planşetă şi se întinde o foaie de aluat; se decupează din ea 20 discuri ( 8 cm). Marginile se ung cu ou bătut şi în mijlocul fiecărui disc se presară pesmet şi se aşază mure şi dulceaţă; se acoperă cu un biscuit. Se trage aluatul dinspre margini spre centru, acoperind biscuitul; se lipeşte bine.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază prăjiturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea lipită în jos. în partea de sus se crestează uşor cu o foarfecă. Se ung cu ou, se presară zahăr şi se coc 6 min.
Se reduce apoi temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai lasă să se rumenească 10 min. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
Pateuri cu fructe
Pofta buna!