Spirală cu brânză
PrinteazaO reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci.
blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar tos
- 3 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
crema:
- 350 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 3 linguri zahar pudra
- 250 g branza de vaci
Mod de preparare:
Se separă ouăle; se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi cacao şi se omogenizează. Apoi se înglobează albuşul bătut. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se repartizează înăuntru aluatul lăsând liberă o margine de 1 cm. Se coace 8-10 min.
Se scoate apoi blatul din cuptor şi se acoperă cu un prosop umed. Se răstoarnă, se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se rulează blatul de pandişpan în prosop. Se lasă să se răcească.
Se prepară umplutura: se pune la fiert laptele cu zahăr şi praf de budincă; se prepară apoi conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească budinca şi se înglobează brânza de vaci.
Se derulează blatul de pandişpan şi se taie fâşii de cca 6 cm; se ung cu cremă şi se aşază una în prelungirea celeilalte, în formă de spirală. Se dă la frigider cca 2 ore. Inainte de servire se pudrează cu cacao.
Spirală cu brânză
Pofta buna!