Chec Zebra

Printeaza

Chec zebra din: oua, zahar praf, lapte, ulei, faina, zahar vanilat, praf de copt si cacao.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Chec Zebra: Bateţi ouăle cu zahărul vanilat şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, cremoasă.

Adăugaţi laptele şi uleiul, amestecând încontinuu. Puneţi în alt castron făina amestecată cu praful de copt, apoi turnaţi câte puţin din amestecul cu lapte şi ouă, amestecând mereu.

Impărţiţi amestecul în două castroane, în unul adăugaţi cacaoa şi amestecaţi pentru omogenizare.

Ungeţi cu unt sau ulei şi tapetaţi cu făină o formă rotundă cu diame­trul de 23cm. Puneţi în mijlocul ei 3 linguri din compoziţia albă. Peste aceasta puneţi 3 linguri din compoziţia cu cacao, una peste alta, exact în mijloc şi apoi iar trei linguri din compoziţia albă, una peste alta.

Repe­taţi operaţiunile până la terminarea ingredienteleor. Executaţi întocmai aceasta operaţiune ca să obţineţi un desen deosebit al dungilor co­lorate.

Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte şi coaceţi la foc potrivit. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este copt la mijloc.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • chec zebra
  • chec zebra reteta
  • prajitura zebra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.