Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Printeaza

O reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri de merluciu si mazare.

Ingrediente:Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

  • 1,5 kf cartofi, curatati de coaja
  • 2 litri ulei de floarea soarelui
  • 100 g faina integrala, plus 2 linguri
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200 ml bere
  • 1 lingura otet de mere
  • 4 fileuri de merluciu, curatate de pielita
  • mazare verde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul ls semnul 7/220C. Taie cartofii mai grosi decat ii tai de obicei pentru prajit si sterge-i cu un prosop pentru a indeparta amidonul. Pune-i intr-un bol si stropeste-i cu 4 linguri ulei; presara sare si piper.

Asaza-i in tava de copt si da la cuptor 35-40 de minute, intorcand din cand in cand. Cerne 100 g faina intr-un bol impreuna cu bicarbonatul si adauga sare. Adauga berea, amestecand ca sa nu se faca cocoloase; adauga otetul. Tamponeaza pestele cu prosop de hartie.

Toarna uleiul ramas intr-un vas-stratul de ulei trebuie sa fie de 5 cm-si incinge vasul la 160C. Inmoaie fiecare fileu in faina si apoi in aluat si prajeste 8-10 minute, intorcand cu clestele de friptura.

Lasa sa se scurga de ulei de prosop din hartie si pastreaza la cald pana in momentul servirii. Serveste cu cartofi prajiti si mazare sotata.

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.