Ecleruri cu multă ciocolată

Printeaza

O retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt.

Ingrediente:Ecleruri cu multă ciocolată

pentru umplutura:

  • 350 ml de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 galbenusuri de dimensiune medie
  • 50 g de zahar fin
  • 1 lingura de amidon
  • 75 g de ciocolata neagra (70% cacao), tocata

pentru aluat:

  • 4 linguri de lapte
  • 50 g de unt nesarat, taiat cuburi
  • 100 g faina, cernuta
  • 1 lingurita de zahar fin
  • 3 oua medii, batute

pentru glazura de ciocolata:

  • 100 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 g de ciocolata neagra (70%), tocata
  • 25 g de unt nesarat

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, se încălzesc laptele şi vanilia până la punctul de fierbere. între timp, se bat gălbenuşurile cu zahărul, până devin de culoare pală, apoi se adaugă amidonul. Se toarnă laptele cald peste gălbenuşuri şi se amestecă până devine o compoziţie fină. Se toarnă înapoi în crăticioară şi se lasă la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă.

Se pune crema astfel obţinută într-un bol curat, se adaugă ciocolata şi se amestecă până când se topeşte. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să se răcească complet. Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. într-o crăticioară, se încălzesc laptele, untul şi patru linguri de apă, la foc mic, până când se topeşte untul. Se măreşte intensitatea focului şi se aduce la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc şi, amestecând energic, se adaugă făina, zahărul şi un praf de sare.

Se amestecă în continuare până când compoziţia este lucioasă, fină şi se ia de pe marginile vasului. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă treptat ouăle, amestecând bine după fiecare ou în parte.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se pune cu lingura aluatul într-un şpriţ cu vârf de 2cm. Se trasează 12-14 linii egale de compoziţie, de aproximativ 10cm lungime şi 2cm lăţime, cu spaţiu între ele. Se coc 15 minute sau până devin aurii şi îşi dublează volumul. Se lasă la răcit.

Pentru glazură, se aduc smântână, vanilia şi zahărul la punctul de fierbere. Se pune ciocolata într-un vas termorezistent şi se toarnă compoziţia deasupra. Se lasă două-trei minute, se adaugă untul şi se amestecă până devine o compoziţie fină, lucioasă.

Pentru a asambla eclerurile, se taie în jumătate pe lungime şi se poşază înăuntru umplutura. Se întinde glazura de ciocolată pe suprafaţa fiecărui ecler şi se lasă să se aşeze înainte de servire.

Ecleruri cu multă ciocolată

Ecleruri cu multă ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.