Cremă cu ciuperci

Printeaza

O reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare.

Ingrediente:Cremă cu ciuperci

  • 4 ciuperci champignon (sau hribi)
  • 200 ml lapte
  • 15 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 20 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele şi toacă-le mărunt cu cuţitul. Căleşte-le într-o lingură de ulei de măsline extravirgin. Incălzeşte laptele cu puţină sare într-o crăticioară şi topeşte untul într-o alta.

Incorporează faina în unt, amestecând cu o furculiţă sau cu un tel micuţ. Pune rântaşul în laptele clocotit, ames­tecând cu furculiţa până când se îngroaşă. Adaugă imediat ciupercile tocate şi lasă amestecul să se răcorească.

Pune compoziţia într-un castron şi amestec-o frecvent până când se răceşte, în aşa fel încât să nu formeze deasupra o pojghiţă. Serveşte crema cu ciuperci pe felii de pâine prăjită caldă.

Cremă cu ciuperci

Cremă cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.