Desert la cupă
PrinteazaO reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure.
- 8 piersici zemoase
- zeama de la 2 lămâi
- 2 linguri coniac sau lichior de piersici
- o linguriţă esenţă de vanilie
- 300 g brânză mascarpone
- 150 ml frişcă lichidă
Pentru crema caramel:
- 200 g zahăr
- 150 g unt
- 75 ml lapte
- alune de pădure prăjite pentru decor
Mod de preparare:
Se topeşte zahărul la foc mediu. După ce s-a caramelizat, se adaugă untul şi laptele. Se amestecă compoziţia cu o lingură de lemn si se lasă să se omogenizeze. Se spală si se curăţă piersicile. Se taie cuburi şi se pun într-un bol. Se stropesc cu esenţă de vanilie şi lichior si se dau la rece.
Se prepară crema din mascarpone şi frişcă lichidă şi se dă la rece. Se pregătesc cupele. Se pune un strat de fructe, unul de cremă de brânză şi deasupra se toarnă crema caramel uşor călduţă. Se ornează cu alunele de pădure prăjite.
Desert la cupă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- desert la cupa