Gulioare cu rosii si usturoi

Printeaza

O reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa.

Ingrediente:Gulioare cu rosii si usturoi

  • 3 gulioare
  • 3 rosii mai mari
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui neprajite, decojite
  • 1 lingurita sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în felii foarte subţiri sau în cubuleţe gulioarele curăţate de coajă. Puneţi-le într-un castron. Adăugaţi roşiile tăiate în rondele, usturoiul verde în feliuţe. Din căţeii de usturoi faceţi un mujdei, adăugând sare grunjoasă şi frecând pasta cu o lingură de lemn în timp ce adăugaţi uleiul, ca la maioneză.

Când aţi pus tot uleiul, subţiaţi pasta cu foarte putină apă şi turnati-o peste ingredientele din castron. Ornaţi cu se­minţele de floarea soarelui.

Gulioare cu rosii si usturoi

Gulioare cu rosii si usturoi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.