Pateu de năut

Printeaza

Pateu de năut

Ingrediente:Pateu de naut

  • 1 cană cu năut
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 lingură cu suc de lămâie
  • 1 lingură cu ulei

 

Mod de preparare:

Speli năutul şi îl laşi la înmuiat 12-24 de ore. Apoi arunci apa, îl clăteşti bine şi îl pui la fiert în apă suficientă. Fierbe mai greu decât celelalte leguminoase.

In ultima jumătate de oră adaugi morcovul, pătrunjelul şi ţelina (pe care le-ai fiert separat), pătrunjelul şi ţelina.

Când este gata, îl strecori, arunci zeama şi îl pasezi împreună cu legumele cu care a fiert şi îl amesteci cu ceapa crudă tocată fin, adăugând uleiul şi sucul de lămâie.

E bun cu pâine neagră (sau graham), cu salată sau măs­line.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.