Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado
PrinteazaO reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 500 g creveţi decorticaţi
- 500 g sparanghel subţire
- 2 dovlecei
- 2 inimi de salată verde
- 1 avocado
- 4 linguri de suc de lămâie
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 legătură de arpagic verde
- 2 pahare de vin alb sec
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul eliminând ultima parte a tulpinii şi spălaţi-l sub un jet de apă rece. Adunaţi-l într-un mănunchi şi legaţi-l cu fir alimentar, apoi puneţi-l într-o crăticioară înaltă. Turnaţi apă călduţă acoperind pe trei sferturi sparanghelul. Partea superioară nu trebuie cufundată în apă, ci fiartă la aburi. Potriviţi de sare şi fierbeţi-l circa 12 minute.
Scoateţi apoi sparanghelul, dezlegaţi-l şi păstraţi-l deoparte. în aceeaşi apă puneţi la fiert dovleceii spălaţi şi cu capetele tăiate, circa 10 minute. Scoateţi-i cu o spumieră şi păstraţi-i deoparte. Turnaţi în crăticioară vinul alb, daţi în clocot şi puneţi în el creveţii să se facă 5 minute.
Curăţaţi de coajă avocado, tăiaţi-l cubuleţe şi stropiţi-le cu două linguri de suc de lămâie, să nu se înnegrească. Tăiaţi rondele dovleceii şi sparanghelul mai întâi în două pe lung, apoi bucăţi cam de 4 cm.
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron de salată. Asezonaţi-le cu un sos din suc de lămâie, ulei, puţină sare şi piper, bine bătute. Aromatizaţi sosul cu pătrunjel tocat şi arpagic verde mărunţit şi amestecaţi uşor. Pe fiecare farfurie aşezaţi frunzele de salată verde bine spălată, scursă şi tăiată fideluţă, peste care distribuiţi preparatul.
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado
Pofta buna!